דלקת מפרקים – מחלת מקצוע

דלקת מפרקים – מחלת מקצוע

מלאו את פרטיכם ונחזור בהקדם

דלקת מפרקים - מחלת מקצועסוגי המפרקים המצויים בגוף האדם לוקחים חלק חשוב ביכולת התפקודית של כולנו. בין אם מדובר על מפרקי האצבעות, הברכיים, המרפקים, הכתפיים או כל שאר המפרקים שבגופינו, כל פגיעה בתפקוד עלולה להיות מלווה בכאבים, באי נוחות ובמוגבלות.

הסיבות להתפתחותה של דלקת מפרקים הן רבות ומגוונות. בין היתר מדובר על פגיעה שיכולה להתרחש בשל גורמים כגון גיל מבוגר, פגיעות זיהומיות, מחלות של מערכת החיסון, רקע משפחתי ועוד.

במקביל, דלקות במפרקים יכולות להתרחש גם במסגרת של פגיעה בעבודה. במקרה זה עשוי הנפגע לקבל הכרה כמי שסובל ממחלת מקצוע, דבר שגורר אחריו זכויות שונות שחשוב להכיר.

מחלת מקצוע ותאונת עבודה

פגיעות בעבודה מחולקות באופן כללי לשני סוגים. הסוג הראשון של פגיעות נקרא תאונת עבודה, וכאן מדובר לרוב על פגיעה שאירעה באופן ממוקד, כאשר הקשר בין הפגיעה לבין העבודה ברור בדרך כלל. דוגמא למצב כזה ניתן למצוא בהחלקה על כתם שמן שהובילה לשבר ביד, התכופפות לצורך הרמת משא כבד שהובילה לקריעת רצועה או פגיעה בגיד וכדומה.

פגיעות מן הסוג השני, אשר פגיעה במפרקים והיווצרות דלקת היא דוגמא טובה לכך, הן פגיעות שנוצרו באופן מתמשך. לעיתים הפגיעות יצרו מצב שנקרא מיקרו טראומה, כאשר הנזק המתמשך הוא תוצאה של נזקים קטנים ומצטברים.

פעמים רבות, מצב של דלקת במפרק נובע באופן ישיר מתנאי העבודה או ממצב של עבודה רוטינית. חזרה של תנועות רבות, חוזרות ונשנות, מובילות לסוגים רבים של נזקים, כאשר דלקת במפרקים של כפות הידיים, בכתפיים ובמפרקים אחרים היא מצב נפוץ.

חשוב להבין שבניגוד למקרים של תאונת עבודה, לא תמיד קל להוכיח קשר ישיר בין דלקת במפרק לבין משלוח היד והעיסוק המקצועי. יחד עם זאת, רק הוכחת קשר כזה ברמה גבוהה של סבירות יוביל למימוש זכויות של פגיעה בעבודה.

האם הדלקת פרקים שלכם נובעת ממחלת מקצוע? מידע נוסף על מחלות מקצוע

פגיעה במפרק וביטוח לאומי

לפני שנראה מהן הזכויות העיקריות שעומדות לרשותו של מי שחלה בדלקת פרקים כתוצאה מעבודתו, נסביר שמחלות מקצוע נשענות על תקנות הביטוח הלאומי ועל חוקי מדינת ישראל. ישנן הגדרות מפורטות אשר מקשרות בין סוגים שונים של פגיעות ומחלות נפוצות, אשר קורות בהשלכה ישירה של מקום העבודה, תנאי העבודה, חשיפה לחומרים שונים ועוד.

על מנת לממש את הזכויות השונות, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהגיש תביעה בהתאם. לפגיעה יש  לצרף מסמכים רפואיים רלוונטיים, לרבות אישורים מרופא תעסוקתי. נוסיף ונאמר שגם דחייה של ביטוח הלאומי איננה סוף פסוק. ניתן בהחלט להגיש ערעור ואף לפנות לבית המשפט כדי לנסות ולקבל את ההכרה הנדרשת.

סעדים וזכויות

מי שחלה בדלקת פרקים, ונמצא קשר בין המחלה לבין מקום העבודה, זקוק לא רק לטיפולים רפואיים אלא גם לסעדים הקשורים באובדן ימי עבודה. אי לכך, ניתן בהחלט לתבוע ולקבל תשלומים שונים מהמוסד לביטוח לאומי.

דמי פגיעה, למשל, הן תגמול שנועד לפצות את העובד שנאלץ להיעדר מעבודתו למשך תקופה מסוימת, עקב כאבים ונזקים שמחייבים תקופת החלמה וקבלת טיפולים רפואיים כגון פיזיותרפיה, בדיקות אבחנתיות וכדומה. דמי הפגיעה משולמים לתקופה מוגבלת ולמי שנעדר מעבודתו לתקופה ארוכה ישנה אפשרות להגיש תביעה לקצבת נכות.

קצבת נכות תתאים למי שחלה במחלת מקצוע של דלקת פרקים, ברמה כזאת שמצבו הוכר כנכות, קבועה או זמנית. בתקופת הנכות יקבל הנפגע קצבת נכות כללית ולעיתים גם תגמולים נוספים, בתאם למצבו הבריאותי והמשפחתי.

זכות חשובה נוספת היא קבלה של טיפול רפואי, במימון ביטוח לאומי. המימון יכלול בין היתר בדיקות, שיקום, החלמה, תרופות, ואביזרי ניידות שונים, הכל על פי המצב.

עוד בנושא:

טיפול פיזי ותעסוקתי

074-7691313 דילוג לתוכן