האם מיץ רימונים מסייע לחולי דלקת מפרקים?

האם מיץ רימונים מסייע לחולי דלקת מפרקים?

מלאו את פרטיכם ונחזור בהקדם

  האם מיץ רימונים מסייע לחולי דלקת מפרקים?מחקרים רבים מצביעים על יתרונותיו הבריאותיים הרבים של מיץ הרימון ובמיוחד בהקשר של דלקת מפרקים, אולם לצדם מתריעים המומחים כי יש לנהוג בזהירות לנוכח צד נוסף גלוי פחות של הרימון.

מיץ רימון ומיצי פירות בכלל זוכים לפופולריות ונחשבים לבריאים בזכות פעולתם האנטי דלקתית ובמיוחד בולטת תכונה זו בזרעי הרימון.

השפעה אנטי דלקתית

ממצאים שונים העולים ממחקרים מראים כי אנשים הסובלים מדלקת מפרקים אשר צרכו תמצית של מיץ רימון וזרעי רימון סבלו באופן משמעותי פחות מכאבי מפרקים ונפיחויות וכן מרמת חומרים חיוניים גבוהה בדם אשר תפקידם להגן מנזקי חמצון וזאת בהשוואה לאוכלוסיית הנבדקים אשר ניתנה לה תרופת דמה.

פוטנציאל בריאותי

מיץ רימון הינו בעל השפעה המצמצמת את חומרתם של תסמיני דלקת המפרקים והוא בעל השפעה מונעת על דלקות באופן כללי. כמו כן נבדקה השפעתו על בריאות הלב כאשר ידוע שחולי דלקת מפרקים חשופים יותר למחלות לב לעומת כלל האוכלוסייה. הניסויים בוצעו במבחנות וכן בעכברים ובחלקם הקטן השתתפו גם בני אדם. התוצאות אשר עלו בניסוי הראו ירידה משמעותית ברמות הטריגליצרידים בדם בקרב הנבדקים אשר קיבלו 400 מ"ג של שמן אשר הופק מזרעי הרימון באופן יומי.

יתרונות בריאותיים רבים

לאור המחקרים יצאו המומחים במסקנה כי לזרעי הרימון ישנה השפעה אנטי דלקתית ואנטי אוקסידנטית לצד יתרונות בריאותיים רבים נוספים כאשר אנשים החלו לכנות את מיץ הרימון המופק מזרעיו כמזון על.

אולם המומחים מזהירים כי לצד יתרונותיו הגדולים של מיץ הרימון ובמיוחד לחולי דלקת מפרקים, נדרשים מחקרים מקיפים יותר בהשתתפות נבדקים אנושיים על מנת לאשר את התוצאות וכדי לאבחן את הכמות ואת צורת צריכת הרימון אשר הן האפקטיביות ביותר ובמיוחד יש לחקור את השפעתו בעת נטילת תרופות וזאת לאור הגילוי כי הרימון מכיל חומרים אשר משפיעים על ספיגתן של תרופות מסוימות בדם.

מיץ רימון ונטילת תרופות – התנגשות בעייתית

המומחים והחוקרים מתריעים כי בעיות הנובעות מצריכת רימון לצד נטילת תרופות נובעות מכך שהרימון מכיל רכיבים אשר נמצאו במעבדה כמנטרלים את פעולתם של אנזימים מסוימים אשר הינם בעלי חשיבות ותפקיד בספיגתן התקינה של תרופות בדם. רשימת התרופות אשר אין מומלץ ליטול אותן במקביל לצריכת רימון הינה ארוכה וכוללת תרופות סטטיניות אשר מיועדות להפחתת רמת הכולסטרול בהן זוקור, ליפיטור ופרבכול. כמו כן קיימת התנגשות גם בעת צריכת תרופות להורדת לחץ דם ותרופות מסוימות נגד דיכאון.

אי ספיגת תרופות בדם

איגוד המזון והתרופות האמריקני מזהיר כי שתיית מיץ רימון בזמן נטילת אותן תרופות המצויות ברשימה מונעת מהתרופה לעבור את התהליכים המטבוליים הנדרשים על מנת להפוך את הטיפול בה ליעיל וכן קיים חשש כי ספיגתן בדם תהיה איטית יותר ובלתי מלאה כך שעולה חשש שרמות גבוהות מדי של התרופה יצטברו בדם ויישארו שם למשך זמן ארוך מהמומלץ כלומר קיים פוטנציאל שייווצרו רמות גבוהות מדי של התרופה בדם.

המלצות הרופא

הממצאים הללו מצריכים בדיקות ומחקרים נוספים בקרב בני אדם על מנת ללמוד על ההשפעה המדויקת של מיץ הרימון בשילוב של נטילת תרופות, המצב הנוכחי אמנם מעלה חשד כי קיימת השפעה שלילית שלו על תהליך ספיגתן של תרופות מסוימות אולם לא ניתן לקבוע זאת כעת באופן וודאי. עד אז יש לשמוע להמלצות הרופא המטפל ובמידה ונאמר כי יש להימנע משתיית מיץ רימון בזמן הטיפול התרופתי בהחלט יש לאמץ, לעמוד ולפעול בהתאם להוראות.

074-7691313 דילוג לתוכן